Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.nask.pl!news.nask.org.pl!newsfe
ed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Panslavista" <p...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szybkowar-jaki lepiej?
Date: Sun, 4 Feb 2007 11:14:22 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 39
Message-ID: <eq4bsv$otu$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <1...@f...pl> <7...@n...onet.pl>
<1...@v...googlegroups.com>
<eq2n1o$lf6$1@news.onet.pl>
<1...@a...googlegroups.com>
NNTP-Posting-Host: abcj180.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1170584287 25534 83.6.225.180 (4 Feb 2007 10:18:07 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sun, 4 Feb 2007 10:18:07 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus: avast! (VPS 000710-0, 2007-02-03), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:290326
Ukryj nagłówki
"JaMyszka" <f...@g...com> wrote in message
news:1170581925.792304.205270@a34g2000cwb.googlegrou
ps.com...
On 3 Lut, 20:16, "Andrzej" wrote:
>> > [...]
>> > Dania typu gulasz,bigos,gołąbki zwykle gotuję na dwa dni na prośbę
>> > moich
>> > głodomorów,podobnie jak najbardziej ulubione zupy.
>> > [...]
>> Pieczenie/gotowanie gołąbków w szybkowarze przestaje być problemem;p
>> I wychodzą rewelacyjne!
> to powiedz wszystkim jak gotujesz te gołąbki w szybkowarze, bo to może być
> bardzo interesujący temat :)
:)
Bez urazy, jak odpowiem: - normalnie;)
Gołąbki szykuję tak, jak do pieczenia, ale wsadzam do szybkowara na
liść kapusty i podlewam wodą z wcześniej obgotowywanej główki kapusty.
Ich rewelacyjność polega na trochę delikatniejszym smaku i _zawsze_
miękkim liściu:)
Poza tym, nie bez znaczenia jest fakt, że nie ma obawy przekroczenia
temperatury gotowania, bo ustawienie na min źródło ciepła i czasomierz
głośnobudzący na 30 min.
--
Pozdrawiam :)
JM
Witam!
Zawsze mam miękkie liście, nawet gdy gołąbki są robione z liści kapusty
włoskiej.
Nie zalewam wywarem z blanszowania, lecz bulionem w ostateczności z kostki
rosołowej.
Gotuję tradycyjnie w największych brytfannach w piekarniku, pookładane
liściami kapusty, ale i liściami selera, pora, pietruszki, strączkiem
papryki ostrej...
|