Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!goblin1!goblin.s
tu.neva.ru!news.astraweb.com!border5.a.newsrouter.astraweb.com!feeder.news-serv
ice.com!feeder1.cambriumusenet.nl!feed.tweaknews.nl!209.197.12.246.MISMATCH!nx0
2.iad01.newshosting.com!newshosting.com!newsfeed.neostrada.pl!unt-exc-02.news.n
eostrada.pl!unt-spo-a-01.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl.POSTED!not-for-mai
l
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <4bf11263$0$19164$65785112@news.neostrada.pl> <hsr8ft$1j3$1@news.onet.pl>
Subject: Re: Szynkowar.
Date: Tue, 18 May 2010 07:42:04 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=response
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3664
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3664
Lines: 40
Message-ID: <4bf228a5$0$2583$65785112@news.neostrada.pl>
Organization: Telekomunikacja Polska
NNTP-Posting-Host: 83.15.147.162
X-Trace: 1274161318 unt-rea-a-02.news.neostrada.pl 2583 83.15.147.162:3493
X-Complaints-To: a...@n...neostrada.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328121
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Piotr" <p...@i...pl> napisał w wiadomości
news:hsr8ft$1j3$1@news.onet.pl...
> Użytkownik "krys" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:4bf11263$0$19164$65785112@news.neostrada.pl...
>> Zastanawiam się nad zakupem tego ustrojstwa, ale chciałabym zasięgnąć
>> opinii użytkowników. Używa ktoś? Oferta i opinie sprzedawców są
>> obiecujące, ale to wiadomo. Warto się w to bawić?
>> J.
>
> Używam czeskiego od 4 lat,wsad mięsa 1kg-1,20kg.
> Wędlin ze sklepu już obecnie nie da sie jeść, moję wyroby są bardzo
> samaczne i takie jak mnie i rodzinie pasują.
> Jak zaczynałem to podpierałem sie tą strona
> http://www.wedlinydomowe.pl/articles.php?topic=126
> teraz juz sam sobie dozuję odpowiednie przyprawy i czas prosecu. ( lata
> pracy :) )
>
> Bardzo polecam jeżeli nie masz ochoty jeść chemii w wędlinach.
Ok, pod warunkiem ze mieso tez masz "od siebie" :-)
A jak uzywasz "kupnego" miesa to i tak "troche" chemii sie najesz...
niestety, mieso tez jest szikowane (polecam przedostatni numer WPROST i
poczytanie o tym... Maslo mialo "masla w masle" nawet "az" 13 % i nadal bylo
nazywane maslem, cukier mial cukru w cukrze 80%... itd, itp... Wedliny
"celece" robione z wieprzowiny, MMO (Mieso mocno odkostnione) to tak na
prawde mieszanka mielonych kosci, szpiku, tluszczu itp... Lepiej nie
wiedziec czasem co sie je :-) )
fragment:
Schab może być spreparowany z drobiu, parówki cielęce - zawierać tylko
wieprzowinę, a truskawki w "truskawkowym" nadzieniu czekolady często udaje
buraczany przecier. Dziwolągów wykrytych w 2009 r. przez Państwową Inspekcję
Handlową jest znacznie więcej.
Produkty jedzeniopodobne
Numer: 19/2010 (1422)
http://www.wprost.pl/ar/194057/Produkty-jedzeniopodo
bne/?I=1422
|