Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "kogutek" <k...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Szynkowar.
Date: Tue, 25 May 2010 00:55:44 +0200
Organization: Onet.pl
Lines: 30
Sender: n...@n...onet.pl
Message-ID: <6...@n...onet.pl>
References: <htehhg$msu$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.onet.pl 1274741744 5067 213.180.130.18 (24 May 2010 22:55:44 GMT)
X-Complaints-To: n...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 24 May 2010 22:55:44 +0000 (UTC)
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 195.69.80.7, 10.174.28.56
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.9.1.9) Gecko/20100315
Firefox/3.5.9
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:328157
Ukryj nagłówki
> Użytkownik "kogutek" <k...@o...pl> napisał w wiadomości
> news:60b5.000000d1.4bf8755c@newsgate.onet.pl...
> >> Zastanawiam się nad zakupem tego ustrojstwa, ale chciałabym zasięgnąć
> >> opinii użytkowników. Używa ktoś? Oferta i opinie sprzedawców są
> >> obiecujące, ale to wiadomo. Warto się w to bawić?
> >> J.
> > Kup osłonki termokurczliwe. Pakujesz osłonkę, dobrze zawiązujesz. Po dwóch
> > razach jak Ci się rozlezie w wodzie będziesz wiedział jak wiązać.
> > Szynkowar to archaizm. I po skończeniu roboty nie dość że go trzeba
> > wymyć to jeszcze gdzieś postawić.
>
> bzdura tatalna, mylisz dwie różne technologie i dwa różne smaki tak samo
> przygotowanego wyrobu
> P.
>
Jak jesteś taki hop do przodu to mi wytłumacz czym się różni w smaku mięso
zapakowane w folię i wsadzone do rynienki albo rury. W której w czasie
podgrzewania jest ściskane sprężyną. Od takiego samego mięsa. Zapakowanego w
zasadzie w taką samą folię, jeśli idzie o skład foli. Dodatkowo posiadającą
właściwość kurczenia się gdy jest podgrzewana. Według mnie różnica jest
kolosalna. Szynkowar po robocie trzeba wypucować. Jest jeszcze jeden niuans.
Osłonka termokurczliwa prasuje mięso dużo lepiej niż szynkowar. Tylko trzeba się
nauczyć wiązać końce. Ale mogę się mylić. Oświeć mnie o tych różnych smakach.
Jak byś był ciekawy to mam szynkowar. Cały z kwasówki. Chcesz kupić? Stówkę dasz
i Twój. Dwa razy w nim robiłem. I odkąd kupiłem 50 metrów osłonki
termokurczliwej leży i sztuczny tłok robi. Na batona kilo dwadzieścia jest ten
szynkowar.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|