Data: 2006-05-16 07:40:50
Temat: Re: TATAR
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "@nn" <a...@b...pl> napisał w wiadomości
news:e4b7j8$ikf$1@ns.netstone.pl...
> Dariusz K. Ladziak wrote:
> > Opalanie nad palnikiem niszczy ostrze. W sumie wystarczy na salmonelle
> > porzadne (z zagrzaniem metalu i plastiku/drewna raczki) wyparzenie we
> > wrzatku. Generalnie musi byc znacznie wiecej jak Pasteurowskie 70
> > stopni w dowolnym miejscu - inaczej gdzies mikroby moga sie uchowac.
>
> Mogę oczywiście nie mieć racji, ale moim nożom szkodzi już krojenie
> gorących potraw (pieczeń) czy mycie w zbyt gorącej wodzie, ale ja była
> blondynka jestem...
> Ania
>
A krojenie cebuli, cytryny czy inych kwasnych rzeczy? To to dopiero niszczy
ostrza...
|