Data: 2006-01-06 18:04:25
Temat: Re: Test smaku - karkówka z jabłkami
Od: Magdalena Bassett <n...@b...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Sławek SWP wrote:
> Ukroiłem kotlety schabowe, rozbiłem ale bez przesady, posoliłem, wtarłem
> bardzo dużo majeranku.
> Zacząłem smażyć na "trochę głębokim" oleju.
> Gdy pierwsza strona już się zrumieniła-spiekła obróciłem na drugą i
> przykryłem startym na jarzynowej tarce jabłkiem... (jabłko było wybitnie
> suche i duże)
> Dokończyłem smażenie w sosie olejowo-jabłkowym.
>
> Wyszło całkiem dobre ale nic mi nie pasuje na "wypełniacz". Ziemniaki
> całkiem odpadają, kasze... Ryż(?)
> Jak na razie zjedliśmy tylko kotlety ze smażonym jabłkiem. Ale z czym
> zjeść następnym razem?
>
Ja tak samo robie kotlety, lub palki kurze, i podaje z ryzem. Ten sos,
lekko slodko kwasny doskonale sie z ryzem komponuje. Plus jakas salata.
MB
|