Data: 2004-01-29 11:39:20
Temat: Re: Tiramisu
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 29 Jan 2004 12:34:08 +0100, Waldemar Krzok
<w...@u...fu-berlin.de> wrote:
>
>
>Lilith:
>>>mnie to sie wydaje, ze nawet z mascarpone mozna nie zrobic
>>>tiramisu a cos zupelnie innego ;P
>>
>>
>> A co masz na mysli?
>
>na przykład: bierzesz mascarpone, mango w syropie i mango świeże. Owoce
>z syropu ciapciasz, mieszasz z serem, dodajesz syropu tyle, by było
>smaczne. Na wierzch plasterki mango i wcinać. Mascarpone jest, a
>tiramisu tego nazwać nie możesz.
>
>Waldek
A ja mieszam mascarpone z orange curd - juz wystepowaly pytania o
lemon curd tu - takie mazidlo do chleba i ciast (zoltko, cukier,
sok cytrynowy , maslo), biore biszkoptowe male babeczki, scinam
gore, wygrzebuje troszke wnetrza, wsadzam lyzeczke tej serowej
mieszaniny, sciety wierzch przecinana pol, i w charakterze
motylka nasdzam na babeczke z serowo-pomaranczowym nadzieniem.
trys
K.T. - starannie opakowana
|