Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!pcmedia.com.pl!news
.man.szczecin.pl!news.mega.net.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-ma
il
From: "siepacz" <d...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tiramizu
Date: Sun, 7 Oct 2001 12:39:25 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 33
Message-ID: <9ppbbi$s72$1@news.tpi.pl>
References: <9oc6uh$mvk$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chodkiewicza.nowacom.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1002451122 28898 212.244.25.36 (7 Oct 2001 10:38:42 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 7 Oct 2001 10:38:42 GMT
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:73592
Ukryj nagłówki
Witam,
TIRAMISU(deser włoski)-bez pieczenia, PYCHA:
*1,5 kostki podwójnie mielonego twarogu lub serka Mascarpone
*100ml śmietany kremówki
*4 łyżki ajerkoniaku
*3łyżki cukru
*biszkopty podłużne
PONCZ: łyżeczka kawy rozpuszczalnej, rozpuszczonej w 3/4szkl. wody,
wymieszane z 2 kieliszkami amaretto (polecam prztgotować podwójną objętość
ponczu).
Serek utrzeć z cukrem i ajerkoniakiem, dodać ubitą śmietanę.
Na blaszce (ok.15x25cm) ułożyć ściśle biszkopty obficie nasączone ponczem,
na to warstwa serka, ponownie biszkopty i serek na wierzch. Posypać startą
czekoladą i milonymi/siekanymi orzechami. Schłodzić w lodówce ok. 3 godz.
5 -10 min. przed podaniem wyjąć z lodówki.
Użytkownik "rob" <m...@p...com> napisał w wiadomości
news:9oc6uh$mvk$1@news.tpi.pl...
> Kochane Ludziki
> czy ktos zna przepis na teramizu czy tez
> tiramizu? Slyszalam , ze to bardzo smakowite i szybko
> sie robi. Problem tylko w tym, jak i z czego. Jesli wiecie, to podzielcie
> sie
> ta cenna wiedza. Bede wdzieczna, bo
> kocham slodkosci wszelkiego rodzaju.
> Aga
>
>
>
>
|