Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!newsfeed.silweb.pl!news.pik-net.pl!not-for-mail
From: "Agnes" <v...@t...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tort Rafaello.
Date: Thu, 3 Jan 2002 14:36:29 +0100
Organization: PIK-Net Sieci Rozlegle - http://www.pik-net.pl
Lines: 35
Message-ID: <a11mmm$gr0$1@shilo.silesia.pik-net.pl>
References: <a0vpc9$fs8$1@news.onet.pl> <a11m45$aip$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: abc.trzepak.pl
X-Trace: shilo.silesia.pik-net.pl 1010064918 17248 213.186.71.225 (3 Jan 2002
13:35:18 GMT)
X-Complaints-To: n...@s...silesia.pik-net.pl
NNTP-Posting-Date: 3 Jan 2002 13:35:18 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.00.2919.6600
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.00.2919.6600
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:89950
Ukryj nagłówki
Prosze uprzejmie:
TORT RAFAELLO
1. BISZKOPT
> 5 bialek
> 5 zoltek
> 2/3 szklanki cukru
> 1 i 1/4 szklanki maki
> Rozgrzac piec do 180C/350F. Tortownice wysmarowac maslem i wysypac
> maka, nie bulka tarta.
> Ubic mikserem bialka, i gdy srednio ubite, dodac po trosze 2/3 szklanki
> cukru, ciagle ubijajac, az beda lsniace i geste, jak krem. Ciagle ubijajac,
> dodawac po jednym zoltku, miksujac 10 sekund pomiedzy. Dodac make i
> delikatnie wymieszac za pomoca lyzki, czy reka, juz bez miksera. Przelac
> do formy, piec az zloty i troszke zacznie odstawac od brzegow. Sprawdzic
> patyczkiem.
2. MASA
1 litr Smietany 30 % (wystarczy 1/2 litra)
25 dkg bialej czekolady
Smietanfix (lub inny usztywniacz)
wiórki kokosowe.
Biszkopt przekroic, jedna czesc pokruszyc. Czekolade rozpuscic (w garnuszku na parze)
i
dodac 20 ml smietany. Reszte smietany ubic ze smietanfixem, dodac do niej
rozpuszczona
czekolade i pokruszony biszkopt. Mase wylac na druga czesc biszkoptu, posypac
wiórkami
kokosowymi i wstawic do lodówki.
Rowniez przyznaje ze tort jest SUPER!!!
--
AC
|