Data: 2001-05-22 01:47:01
Temat: Re: Tort ananasowy Magdaleny Basset
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"GG." wrote:
> było pycha !
> Mam tylko pytanie - czy wam również wyszedł budyń z lekka mączny ??
> Jak nigdy zrobiłem zgodnie z przepisem i dałem mąki tyle co pisze - wyszedł
> mączny.
> GG.
>
Jutro wyprobuje ten krem budyniowy raz jeszcze, mierzac i wazac w usa/pl
miarach i wagach.
Podalam wczoraj przepis na ten tort, gdzie zmodyfikowalam ilosc maki, zarowno
zwyklej jak i kartoflanej do 1/4 szklanki (o 1/4 mniej). Wyprobuje te ilosc i
dam znac, jak wyszedl.
Dzis bede robic zmodyfikowany biszkopt z dodatkiem pokruszonego karmelu i
orzechow laskowych. Ciekawe, co wyjdzie. Zwykle dodanie orzechow powoduje, ze
mi sie biszkopt zapada w srodku. Czy ktos ma sposob na to, zeby sie taki ciezki
biszkot nie zapadal?
Magdalena Bassett
|