« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-08-24 14:18:33
Temat: Tort tiramisu - jedno pytanieWitajcie,
będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru), jest dość
rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
- zmniejszyć ilość jajek
- czy dodać żelatyny?
--
Pozdrawiam
K
"Jak się ogląda Monthy Pythona, to baby, M$, Visual basic, porty
szeregowe, PiS, US, ZUS, PKP, TPSA i Poczta Polska idą w zapomnienie,
nie istnieją" [by Noel]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-08-24 15:02:40
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanieKajetana_Kinga napisał(a):
> - zmniejszyć ilość jajek
> - czy dodać żelatyny?
Taaa. Bułkę tartą ;)
Schłódź.
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-08-24 15:06:01
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie
Użytkownik "richo nazca" <n...@n...nospam.com.pl> napisał w wiadomości
news:fams09$ona$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Kajetana_Kinga napisał(a):
>
>> - zmniejszyć ilość jajek
>> - czy dodać żelatyny?
>
> Taaa. Bułkę tartą ;)
I zasmażkę :)
>
> Schłódź.
Przed przełożeniem?
>
> --
> richo
K
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-08-24 15:50:20
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanieKajetana_Kinga napisał(a):
>> Schłódź.
>
> Przed przełożeniem?
Yyyyyyyyy? Sorry! Robię tylko desery w pucharkach.
Chodzi o przekładanie ciasta biszkoptowego? Jeśli tak to owszem. Trochę
schłódź i pięknie - nomen omen - stoi znaczy można smarować ;)
Daj przepis.
--
richo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-08-24 17:11:48
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie
Użytkownik "Kajetana_Kinga" <k...@g...nospam.pl> napisał w
wiadomości news:fampbq$7fc$1@inews.gazeta.pl...
> Witajcie,
>
> będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
> Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru),
> jest dość rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> - zmniejszyć ilość jajek
> - czy dodać żelatyny?
nie chciałabys zmienic imiona z kina na KNAGA ?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-08-24 17:26:02
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie
"iwanos" <i...@6...pl> wrote in message
news:fan3q6$idc$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Kajetana_Kinga" <k...@g...nospam.pl> napisał w
> wiadomości news:fampbq$7fc$1@inews.gazeta.pl...
> > Witajcie,
> >
> > będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do
masy.
> > Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru),
> > jest dość rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> > - zmniejszyć ilość jajek
> > - czy dodać żelatyny?
>
> nie chciałabys zmienic imiona z kina na KNAGA ?
a ty na zweinos
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-08-24 17:40:21
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanieIn article <fampbq$7fc$1@inews.gazeta.pl>,
"Kajetana_Kinga" <k...@g...nospam.pl> wrote:
> Witajcie,
>
> będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
> Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru), jest
> dość
> rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> - zmniejszyć ilość jajek
> - czy dodać żelatyny?
Ja się tam nie znam na włoskich deserach, ale wydaje mi się, że tiramisu
nie jest tortem, prędzej już rodzajem kremu i powinno być dość rzadkie.
Władysław
--
Najgorszą radą, jaką można udzielić większości ludzi jest: bądź sobą.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-08-24 17:45:26
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanie> a ty na zweinos
wydupcaj od kompa ty bezrobotna biurwo
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-08-24 18:08:04
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanieKajetana_Kinga pisze:
> Witajcie,
>
> będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
> Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru),
> jest dość rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> - zmniejszyć ilość jajek
> - czy dodać żelatyny?
I ja jeszcze nie dostalam zaproszenia na degustacje?
Jak tak mozna Kingus?!?!
Pozdrawiam
Weronika
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-08-24 18:10:34
Temat: Re: Tort tiramisu - jedno pytanieKajetana_Kinga pisze:
> Witajcie,
>
> będę robić jutro tort tiramisu i mam jedno pytanie techniczne co do masy.
> Kiedy robię ją standardowo (500 g mascarpone, 6 jajek, 6 łyżek cukru),
> jest dość rzadka. Czy żeby była gęstsza lepiej będzie
> - zmniejszyć ilość jajek
> - czy dodać żelatyny?
>
ja tam bym dodał 50 deko sztolca
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |