Data: 2007-05-06 09:27:54
Temat: Re: Trup w lodowce
Od: "czeremcha " <c...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
ML <s...@N...gazeta.pl> napisał(a):
> Załóżmy teoretyczną ;-) sytuację: Wyjazd na miesiąc na wakacje. W
wyłączonej
> na czas wyjazdu lodówce zostaje mięso. Po powrocie smród oczywiście
straszny
> (oczywiście teoretycznie ;-) ), nawet po dokładnym wymyciu. Pytania
praktyczne
> :
> Jak/Czym zdezynfekować lodówkę bo podejrzewam, że to raj dla bakterii? Jak
> pozbyć się tego smrodu (oczywiście teoretycznego ;-) ). Proszę o pilną
pomoc!!
Niezupełnie teoretyczna sytuacja... "Przypadkowe" odłączenie zamrażarki
piwnicznej od zasilania - i mieliśmy to samo...
Dokładnie umyć wodą z płynem do naczyń /np. Ludwik - zawiera środki
dezynfekujące/, a potem octem lub wodą z octem. Wywietrzyć - i zapach
zniknie. A drastyczniej zdezynfekować można np. spirytusem. Choćby
denaturatem lub salicylowym - a potem dokładnie zmyć wszystkie powierzchnie
wodą.
Ania
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|