Data: 2004-11-28 21:23:35
Temat: Re: Trwałość konserw po otwarciu
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MałgosiaM" <m...@w...pl> napisał w wiadomości
> Witam,
> Mam pytanko, jak długo może stać w lodówce konserwa po otwarciu chodzi mi
> o
> mięsne i rybne. Nigdzie nie znalazłam na to otpowiedzi. Moja teściowa
> wpiera
> mi że 24 godziny czy ma racje??
Mniej wiecej tesciowa ma racje (po prostu jest ostrozna jest) :)
Ryba z reguly szybciej sie psuje, wiec bezpieczniej skonsumowac ja w ciagu
ok.24godz. Miesne moga stac troche dluzej (z praktyki wynika, ze do kilku
dni).
Warunkiem jest przelozenie zawartosci do innego pojemnika (najlepiej
szklany).
--
Pozdrawiam
Iwona
/Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać./Cyceron
http://koty.wb.pl/galery9/galeria572.html
|