Data: 2002-04-16 14:09:30
Temat: Re: Twarde ciasto?
Od: "Adiola" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Flowera" <b...@p...com> napisał w wiadomości
news:a9h87m$c7f$1@news.tpi.pl...
> Witajcie!
> Ostatnio zrobilam pizze, niestety ciasto wyszlo dziwnie twarde
> tzn brzegi, a spod bardzo zbity i ostatnai warstwa spodu
> jak kamien
> Co moglam zrobic nie tak?
> Dwa razy wyrabialam ciasto (moze w zly sposob) dwa razy pieknie
> roslo.
> Ciasto zrobilam z 400 gr maki pol szklanki wody 5 dkg drozdzy
> i 1 lyzki oleju.
>
> Juz drugi raz zaliczylam taka porazke :((( i nie wiem jak zrobic
> miekki spod do pizzy
> Pomozcie
Nie wiem gdziez ten watek, ale jesli chodzi o twoje ciasto, na moje oko to
za malo w tym wody, oleju i brak odrobiny cukru. Ciasto nie moze byc twarde
!, moje jest tak luzne, ze prawie z rak ucieka i jesli ma byc wyzsze to musi
podrosnac zanim poloze na nie sos. Jesli zas zalezy mi na plaskim spodzie,
do razu smaruje sosem klade na to rozne cuda i juz nie rosnie, wstawiam i
pieke w wysokiej temperaturze.
Nie podam proporcji, bo robie na oko. Ale w www.google.com znajdziesz
dziesiatki przepisow.
Pozdr.
Adiola
|