Data: 2001-10-21 21:03:54
Temat: Re: Twaróg
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
<m...@h...com> a écrit dans le message :
9qv9mu$qv8$...@n...xs4all.nl...
> moze lubelskie kluchy z serem? Jak u mojej babci, tylko ze kluchy byly
domowo robione.
>
> Ugotowac makaron, w miedzyczasie stopic boczek lub sloninke na skwarki i
pokruszyc twarog na kawaleczki. Skwarki z tluszczem wlac do
> makaronu, wrzucic twarog, zamieszac i podgrzac.
To juz nie wytrzymam ! U nas (Szczecin) bylo to samo dokladnie, tylko
zamiast kluch - kasza gryczana. A znajdz tu na obczyznie i kasze gryczana, i
twarog, i slonine (z tym najciezej...)
Ewcia
--
Niesz !
|