Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!new
sfeed.wirehub.nl!transit.news.xs4all.nl!not-for-mail
From: <m...@h...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Upieklam bulki !!!
Date: Tue, 27 Nov 2001 20:17:48 +0100
Organization: XS4ALL Internet BV
Lines: 30
Message-ID: <9u0oul$hvk$1@news1.xs4all.nl>
References: <9u0cqc$19h1$1@pingwin.acn.pl> <9u0i8u$m3o$1@news1.xs4all.nl>
<9u0kem$1fig$1@pingwin.acn.pl>
NNTP-Posting-Host: 213-84-212-80.adsl.xs4all.nl
X-Trace: news1.xs4all.nl 1006888725 18420 213.84.212.80 (27 Nov 2001 19:18:45 GMT)
X-Complaints-To: a...@x...nl
NNTP-Posting-Date: 27 Nov 2001 19:18:45 GMT
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:84283
Ukryj nagłówki
> Malgosiu, moje drozdze tez maja taki napis to te same drozdze !!
>
Taaaak? Te same? A u mnie na opakowaniu nie ma nic o 0,5 maki. Ciagle jakos
powatpiewam, Magda B. tez tak pisala: "Z tymi drozdzami to jest tak: 25 gram
swiezych drozdzy = 10 gram suchych drozdzy", czyli wedlug niej tez w 100 g
wchodza 4 paczki !!!! Ale nie bede dyskutowac, chodzilo mi o teorie. Jesli
masz tak sprawdzone, to sprobuje jak mowisz. Chalka tez wyszla w/g twojego
przelicznika.
> Do maki dodaj wszystko lacznie z woda :-)))), zakrec to mikserem i juz
masz wymieszane. Wywal na blat, podlej oliwa i wyrabiaj. Tak jest duzo
prosciej,
> niz miesic to od poczatku lapka :-))))
>
Super! jesli mixerem mozna, to nie ma sprawy, to faktycznie "'Przy okazji
mozna robic". Dobry pomysl z tym rozgrzanym juz piekarnikiem. My tu takiego
weza mamy w kieszeni jesli chodzi o energie elektr. , a rozgrzanie
piekarnika to w sumie najwieksze jej zuzycie.
Dzieki za naprawde dobre rady.
P.S. Jeszcze pytanko: u mnie ta ilosc chalki (z pol kilo maki) to na
pierwsze podejscie mojego syna, a dla nas nic nie zostanie. Jakby tak
podwoic skladniki i na raz wymixowac wszystko i na 2 blachy (jedna pod
druga) do pieca wrzucic. Wyszloby? Czy zakalec chalkowy?
******
m-gosia
******
|