Data: 2015-01-21 17:24:01
Temat: Re: Uszczelnienie wędzarni.
Od: XL <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 21 Jan 2015 16:54:02 +0100, adam napisał(a):
> W dniu 2015-01-21 o 15:28, XL pisze:
>> Ludzie wędzili od tysięcy lat i dobrze im to robiło. Jak przestali i
>> wprowadzono maczanie mięsa w chemicznych środkach, to własnie to mu
>> zaszkodziło, bo je małmazje ze sklepu.
>
> Od tysięcy lat srali też do sraczy ustawionych nieopodal studni,
> wylewali brudy do rynsztoków na ulicy, itd. Jak myślisz, dlaczego dziś
> tak nie jest?
>
> Ja mam prymitywną wędzarnię, palenisko przykrywam kawałkiem blachy, i
> widzę jak po skończonym wędzeniu dym zostawia na tej tej blasze coś
> czarnego, oleistego, cuchnącego. Jak myślisz co to jest?
To, co powinno. Ale na pewno nie to, co masz w sklepowych "wędlinach" :->
|