X-Received: by 10.140.95.67 with SMTP id h61mr64464qge.9.1421867604992; Wed, 21 Jan
2015 11:13:24 -0800 (PST)
X-Received: by 10.140.95.67 with SMTP id h61mr64464qge.9.1421867604992; Wed, 21 Jan
2015 11:13:24 -0800 (PST)
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed.pionier.net.pl!feeder.erje.net
!eu.feeder.erje.net!newspeer1.nac.net!border2.nntp.dca1.giganews.com!nntp.gigan
ews.com!v8no2632572qal.1!news-out.google.com!l7ni0qai.0!nntp.google.com!bm13no2
115011qab.0!postnews.google.com!glegroupsg2000goo.googlegroups.com!not-for-mail
Newsgroups: pl.rec.dom
Date: Wed, 21 Jan 2015 11:13:24 -0800 (PST)
In-Reply-To: <m9ogkf$7mi$1@news.vectranet.pl>
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: glegroupsg2000goo.googlegroups.com; posting-host=109.243.206.146;
posting-account=8M0CvAkAAAB7M_iEIKzZJBrD5I452jG9
NNTP-Posting-Host: 109.243.206.146
References: <54bd7525$0$2148$65785112@news.neostrada.pl>
<5...@g...com>
<m9ogkf$7mi$1@news.vectranet.pl>
User-Agent: G2/1.0
MIME-Version: 1.0
Message-ID: <c...@g...com>
Subject: Re: Uszczelnienie wędzarni.
From: k...@g...com
Injection-Date: Wed, 21 Jan 2015 19:13:24 +0000
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
Lines: 37
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:138858
Ukryj nagłówki
W dniu środa, 21 stycznia 2015 16:29:17 UTC+1 użytkownik Andrzej S napisał:
> W dniu 2015-01-19 22:32, k...@g...com pisze:
> >
> > Jak to nie jest wędzarnia z podajnikiem drewienek co się zrębki albo zrąbki
nazywają to weź ją spal ...
>
> ...
> Myslalem ze zartujesz, ale dalsze posty na to nie wskazuja.
>
> W dobrze zrobionej, naturalnej wedzarce jest metr albo wiecej
> kanalu dymnego - nie ma szans, aby palil sie tluszcz, czyli
> powstawaly wzmiankowane akroleiny.
>
> Oszczednosc drewna tez nie wydaje sie istotna, gdy chodzi o kilka
> wedzen w roku.
>
> Wędzarnicy - brońcie się! Nie podzielcie losu bimbrowników!
> --
> A S
Oczywiście że nie żartuję, bo nie wypada żartować jak ktoś głupotę starej baby i jej
kilku pizdolizów weźmie na poważnie i sobie krzywdę zrobi. Dym który nie szkodzi
powstaje w temperaturze poniżej 300 stopni Celsjusza. Oznacza to że w palenisku nie
może być ognia ani żaru. W mojej wędzarni nie ma kanału dymowego. Zużywa niecałą
szklankę drewienek przez 6-8 godzin. Jest jak pralka automatyczna, całkowicie
przewidywalna i wszystko jest powtarzalne. Jakieś dwa trzy lata wstecz był w tv
program. Dali do zbadania wędzonki z przydomowych wędzarni. Wyszło że nie są jadalne.
Przekroczenie toksycznych składników było od kilkunastu do kilkuset razy. Głupia
pizda może się buldoczyć. Ale mam satysfakcję bo ile razy ( o ile nie kłamie ta wsza
że cokolwiek ma z wyjątkiem krzywych nóg jak sra) pali w wędzarni to przypomina sobie
że może jej zaszkodzić. Od bimbrowników to wypada się uczyć podejścia do hobby. Ci
sformalizowani na swoich portalach przeszli w przeciągu kilku lat z prymitywnych
metod produkcji śmierdzącego zajzajeru na destylację w kolumnach rektyfikacyjnych.
Niektórzy robią spirytus porównywalny ze sklepowym rektyfikowanym.
|