Data: 2012-01-06 17:44:19
Temat: Re: W czym piec rybe?
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Fedor wrote:
> W dniu 2012-01-06 17:30, Waldemar Krzok pisze:
>>> moze w soli? albo na ruszcie - potrzebny taki zamykany
>>
>> W soli nie będzie chrupiącej skórki. Można we frytownicy. Np. w takich
>> sprytnych kleszczach-ruszcie.
>
> Ja chce ja upiec a nie usmazyc. Te folie alumioniowa smarowalem maslem
> przed pieczeniem (sama ryba z maslo+czosnek+bazylia+sol+pieprz).
>
> Jedynym sposobem jest przewracanie jej co 5min, zeby nie przywarla w
> czasie pieczenia, czy moze jeszcze sa jakies patenty?
na ruszcie w piekarniku? Sam osobiście nie robię ryb w całości, więc nie mam
problemów. Smażę po stronie skórki, a potem obracam i praktycznie duszę do
gotowości. Albo kładę na poplasterkowane ziemniaki i wkładam całość do
piekarnika.
Waldek
--
My jsme Borgové. Sklopte štíty a vzdejte se. Odpor je marný.
|