Data: 2001-08-02 13:58:44
Temat: Re: WATRoBKA W SOSIE???
Od: "Jerzy" <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Marta <m...@p...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9kb7n2$2ks$...@n...tpi.pl...
> Mam wielka ochote tylko nie mam pojecia jak ja zrobic.... zawsze jadlam
> (robilam) taka zwykla podsmazana z cebulka, moze ktosik z was podalby mi
> jakis przepis tak ze palce lizac???
1/2-3/4 kg wątróbki wieprzowej [oczyszczonej i pokrojonej w plastry]
smażysz obtoczone w mące na smalcu, na złoto. Zdejmujesz a do wytopionego
tłuszczu dodajesz < 1/4 l gęstej kwaśnej śmietany rozrobionej mąką,
zagotowujesz sos i ostrożnie doprawiasz zmielonymi ziarnami jałowca.
Wrzucasz wątróbkę, mieszasz i podajesz z makaronem lub ryżem.
pozdr. Jerzy
|