Data: 2004-07-28 09:45:22
Temat: Re: Wątroba
Od: "Nisia*" <s...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Lenka" <m...@i...pl> napisał w wiadomości
news:04072809591537@polnews...
> Witajcie!
> Ktoś ma pomysł na przyrządzenie wątroby inaczej niż nieśmiertelne
podsmażenie
> z cebulką?
> Lenka
A próbowałaś z jabłkami??? Genialne :)
Wątróbkę umyć, wykroić nieładne części, posypać solą i pieprzem.
Cebulę pokroić w plastry i podsmażyć na patelni na niezbyt dużym ogniu.
Dodać obtocząną w mące wątróbkę i smażyć razem. Powkładać też na patelnię
ósemki jabłek i dusić wszystko razem. Jak tylko jabłka zrobią się miękkie,
wyjąć je. Uważać, żeby się z nich nie zrobiła ciapa podczas smażenia.Kiedy
cebula będzie złota, a wątróbka ładnie usmażona (nie powinna być krwista w
przekroju), przełożyć wszystko na półmisek.
Podawać z ziemniakami albo z pieczywem.
Nisia :)
|