Data: 2000-01-26 14:06:47
Temat: Re: Watrobka drobiowa
Od: Slavek <s...@u...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dariusz Chmielewski wrote:
> Witam Szanownych Grupowiczow
>
> Co zrobic, aby wymieniona w temacie watrabka dorbiowa podczas smazenia
> "nie strzelala" po calej kuchni tluszczem. Uwilebiam powyzsza smazona z
> majerankiem i jablkami, ale strach przed poparzeniem bywa czasami
> silniejszy i obchodze sie ze smakiem :-)
>
> Jesli ktos ma skuteczna recepte prosze o szybka odpowiedz.
>
> Dzieki
> --
> Chmiel
Pierwsza rzecz to po umyciu watrobke nalezy bardzo dobrze osuszyc ("strzela
woda") a nastepne bardzo dobrze obtoczyc w mace i smarzyc na oliwie.
Siatka na patelnie tez dziala ale w przeszlosci kladlem na nia jeszcze
kawalek papieru recznikowego.
Slav
|