Data: 2002-05-29 18:48:31
Temat: Re: Wędzone pstrągi
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Extra Virgine wrote:
>
> Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> napisał(a):
>
> > a tyś Grzechu warty, daj trochę.
>
> Zapraszam! Będę pod Olsztynem. Wpadniesz?
>
> pozdr,
> grzesio
>
>
Grzesiu, z wegorza mozna zrobic pyszne sushi rolowane. Musi byc albo
upieczony albo wedzony. Trzeba wydlubac osci. Kroi sie go w paski, jak
inne ryby do rolowanej sushi, i po zrolowaniu na morszczynie z ryzem, z
kawalkiem surowego ogorka, polewa sie specjalnym slodkawym sosem: 1
czesc teryiaki - 1 czesc cukru, podgotowane na malym ogniu przez 5
minut, az troche zgestnieje. Do tej sushi nie uzywa sie wasabi. Polecam.
Magdalena Bassett
Kalifornia
|