Data: 2005-08-05 10:28:57
Temat: Re: Wegeta !
Od: "Magdalena W." <b...@s...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "cherokee" <c...@n...o2.pl> napisał w wiadomości
>
> Ja uzywam do panierowania ryby do smazenia - mieszam wegete (tudziez
> wegetobodobne cos innej firmy) z maka, otaczam w tym rybe i na
patelnie.Ryba
> jest przyprawiona i chrupiaca.
O, a ja podobnie traktuję cukinię pokrojoną w plastry (ze skórką). Z tym że
najpierw ją "wegetuję" ;-) i odstawiam, żeby puściła nieco soku, a potem
maczam w mące albo tartej bułce, i siup na patelnię i na ciemno-złoto na
oleju smażę. Mniammmmm.
A poza tym, to vegetę to do prawie wszystkich potraw na ciepło celem
wydobycia ich smaku - zup, gulaszów, duszonych mięs, różnych takich. Aha,
wtedy nie solę.
Ewcia, jak będziesz chciała znowu vegetę to daj znać, myślę że nawet ze
znaczkami do Francji wyjdzie dużo taniej niz w konspiracyjnym sklepiku w
Paryżu :-)))
Albo zaopatrz się w pierwszym lepszym spożywczaku jak będziesz na zlocie PHT
;-))
Pozdrawiam
Magdalena
|