Data: 2000-01-16 16:00:46
Temat: Re: Wegetarianski problem
Od: k...@k...net (Katarzyna Kulpa)
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 16 Jan 2000 13:52:37 +0100, Malgorzata Krzyzaniak <z...@f...cgs.pl>
wrote:
: On 16 Jan 2000, Robert Maron wrote:
:
: > Ty powiedz od razu, ze nie jestescie glodni ;-)
:
: Nie, to nie tak :-) Po prostu eloy ma sporą listę rzeczy za
: którymi nie przepada/nie lubi, ja też mam kilka i tak to się problemowe
: robi.
nie mow, ze szpinaku tez nie lubicie :)
jak lubicie, to mozna np. nalesniczki nadziewane szpinakiem (ktos niedawno
podawal przepis... ale zdaje sie tam byl czosnek :))
: > jak czosnek odpada, to jakby uwala wiekszosc kuchni...
:
: Jak się głośno nie powie, że jedzonko jest z czosnkiem, to
: przejdzie. Tyle że nie może być smakiem dominującym.
to rzeczywiscie eliminuje wiekszosc wloskiej kuchni, choc w sumie da sie
zrobic jakis sos do spaghetti bez czosnku, choc to juz nie bedzie calkiem to
samo.
: > no nic - nadal rozne pasty Ci zostaly, jesli tylko jakis fajny ser
: > dostaniesz? i wino do tego...
: >
: > (np. gnocci z gorgoncolą - kurde, jak sie to pisze - mniam)
:
: Sigh :-( To wcale nie jest śmieszne - trudno kupić dobry serek za
: jakieś ludzkie pieniądze. Ale jakieś ma(ka)ronowe rzeczy i risotta to może
: być dobry pomysł.
no nie musisz od razu francuskich kupowac. jako przegryche do wina mozna dac
i rodzime plesniowe. nie wiem ile kosztuje gorgonzola, ale tez nie
powinien to byc majatek, nie potrzebujesz tego na kilogramy...
: Hm... A to się smakowo nie gryzie? Rodzynki i migdały są słodkie
: (słodkawe), a pomidor i cebula jakby z innej bajki.
nic sie nie gryzie, no moze by sie jakis konserwatysta oburzyl, ze to nie
pasuje... ale takie repliki z sali odrzucamy jako niezorganizowane. :)
kasica
--
k...@k...net
SPOTKAŁEM CIOTKĘ ESTHER WE ŁZACH ŻÓŁW CHORY STOP TRUJĄCY KORZEŃ ALBO
ZGNIŁY SER STOP ŻÓŁWIE ZWIERZĘTA DELIKATNE STOP TROCHĘ PRZYGŁUPIE STOP
NIE ODRÓŻNIAJĄ STOP SZKODA
|