Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!agh.edu
.pl!not-for-mail
From: Ewa Pawelec <e...@g...uci.agh.edu.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wegetarianski problem
Date: 19 Jan 2000 08:21:49 GMT
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 37
Message-ID: <863s6t$q57$5@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <P...@f...cgs.pl>
<s...@r...mimuw.edu.pl>
<P...@f...cgs.pl>
<s...@r...mimuw.edu.pl>
<P...@f...cgs.pl>
<s...@w...slodki.domek>
<85uos2$l1d$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
<s...@w...slodki.domek>
<861an0$h6q$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
<s...@w...slodki.domek>
NNTP-Posting-Host: galaxy.uci.agh.edu.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 948270109 26791 149.156.96.9 (19 Jan 2000 08:21:49
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 19 Jan 2000 08:21:49 GMT
X-Disclaimer: You read this at your own risk!
X-Geekcode: GS d--(+++) s: a C+++ U L++ W++ N+++ K- w+ PS PE Y+ PGP-
X-Geekcode2: t-- 5 R* tv-- b++++ DI D G++ e++++ h---- r+++ x?
User-Agent: tin/1.4.1-19991201 ("Polish") (UNIX) (SunOS/5.6 (sun4u))
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:21408
Ukryj nagłówki
Katarzyna Kulpa <k...@k...net> wrote:
> kiedy akurat rodzime plesniowce sa dosc lagodne i malo szokowe. no, ale moze
> zle trafili? :)
Ale zazwyczaj są po prostu niedojrzałe i ogólnie niedobre. A na dodatek
opowiadziano im bardzo głupi kawał, który im się skojarzył. Upraszam o
nierozwijanie tematu, zwłaszcza na grupie o kuchni.
> a to ciekawe - czarne sa duzo lagodniejsze w smaku od zielonych, no chyba,
> ze po grecku (w oliwie i bardzo slone). ja ubostwiam jedne i drugie.
Hm. Moje odczucia są raczej odwrotne... A może mnie nie chodzi po prostu o
łagodność smaku? :)
> to taka dziwna rzecz, ze mialabym ochote sprobowac, gdyby nie to, ze nie
> jadam kielbasy (w ogole miesa).
Sigh, żałuję, że ja jadam, bo miałabym powód nie zjeść :)
> a. slyszalam o tym. i oni naprawde pieka ciasta na tym masle? zdumiewajace.
Pieką, pieką. Przyzwyczajeni. A ciastka kruche są też potęzżnie solone. Ja
wiem, że należy dodać do kruchego nieco soli, ale przesada...
> drogich sklepach ze sprowadzanym zarciem). myslalam, ze to objaw
> ograniczonego asortymentu, a tu prosze... bylam tez w Stanach, ale dawno, i
> nie zapamietalam klopotow maslanych. moze przez przypadek? to w takim razie
> ciekawe, jak im smakuje ciasto na niesolonym? czy mowia, ze niedosolone? :)
Ha, nie wiem gdzie w Stanach byłaś, może w innych stanach mają większy
asortyment? A może nie jadasz chleba z dżemem i nie zauważyłaś, że masło
jest słone? :) Nie, nie wiem jak im smakuje ciasto na niesolonym, nie
chciało mi się tam robić, żeby ich częstować i sprawdzać :) Ale chyba też
nie zauważają specjalnie, ciasta Haliny (żona kolegi,który też tam
był) były chyba ogólnie doceniane...
EwaP
--
Ewa Pawelec, Zakład Fizyki Plazmy UO
Power corrupts, but we all need electricity
|