Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!pwr.wroc.pl!panorama
.wcss.wroc.pl!news.man.lodz.pl!news.nask.pl!orion.cst.tpsa.pl!news.tpnet.pl!not
-for-mail
From: k...@p...com.pl
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <RcOu4.15260$WD.378884@news.tpnet.pl>
<3...@b...eib.com.pl>
Subject: Re: Witam...
Lines: 29
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3612.1700
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3612.1700
Message-ID: <5qQu4.15701$WD.394558@news.tpnet.pl>
Date: Tue, 29 Feb 2000 14:09:05 GMT
NNTP-Posting-Host: 212.244.243.30
X-Complaints-To: a...@t...pl
X-Trace: news.tpnet.pl 951833345 212.244.243.30 (Tue, 29 Feb 2000 15:09:05 MET)
NNTP-Posting-Date: Tue, 29 Feb 2000 15:09:05 MET
Organization: TPNET - http://www.tpnet.pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23897
Ukryj nagłówki
ostry napisał(a) w wiadomości: <>A tak BTW - skromne pytanie statystyczne -
może
>odezwą się tylko czytacze ???
>Tak z ciekawości chciałbym wiedzieć ile procent
>pisze a ile tylko czyta ????
Ja jestem prawie 100% czytaczką, odzywam się sporadycznie, ale zdążyłam Was
tak polubić, że podzielę się moim ulubionym przepisem na pstrąga:
Potrzebna jest tuszka pstrąga, sól, tymianek, mielony cynamon, tłuczone
goździki, rodzynki i migdały (ilości nie podaję, bo zawsze biorę wszystkiego
na wyczucie). Pstrąga solimy, tymiańczymy, goździczymy i cynamonimy ;-).
Rodzynki i migdały parzymy wrzątkiem, po kilku minutach wodę odlewamy i
napychamy rybę bakaliami (mozna też dodać wiórek masła). Owijamy folią
aluminiową i wsadzamy do pieca (15 minut w 180 stopniach powinno
wystarczyć). Zamiast tuszki można użyć dwóch filetów, wtedy robimy coś w
rodzaju sandwicza: na jednym filecie układamy rodzynki z migdałami i
przykrywamy drugim. Świetnie smakuje z ryżem.
A teraz pytanie: co można zrobić z filetem z sandacza? Nigdy jeszcze tej
ryby nie jadłam, a w pobliskim super-hiper ;-) niedawno zobaczyłam i mam
ochotę spróbować, tylko nie wiem jak.
Dzięki z Mount Everestu ;-).
Camille
|