Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.task.gda.pl!news.memax.krakow.pl!mercury.newsgate.pl!newsga
te.pl
From: u...@a...net (Ula Dynowska)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Witam...
Date: 29 Feb 2000 20:02:56 +0100
Organization: email<>news gateway
Lines: 47
Sender: r...@m...newsgate.pl
Message-ID: <9...@g...newsgate.pl>
NNTP-Posting-Host: mercury.newsgate.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Complaints-To: n...@n...pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:23936
Ukryj nagłówki
>
>Użytkownik ostry <o...@b...eib.com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych
>napisał:3...@b...eib.com.pl...
>>
>> A tak BTW - skromne pytanie statystyczne - może
>> odezwą się tylko czytacze ???
>> Tak z ciekawości chciałbym wiedzieć ile procent
>> pisze a ile tylko czyta ????
>>
Jakis czas temu co nieco pisalam, ale ostatnio mam coraz mniej czasu,
wiec glownie inspiruje sie przepisami :-).
Zreszta prawde mowiac, troche nie mam smialosci dzielic sie
moimi przepisami - bo nie sa specjalnie oryginalne.
Ostatnio na impreze zrobilam eksperyment, ktory sie powiodl
salatkeTabbulleh
-natka pietruszki - bardzo duzo ( ja 1,5 peczka) - listki drobno pokroic
-kuskus - 4 lyzki -zalac wrzatkiem w misce(wg.przepisu na opakowaniu)
- 1 duzy pomidor - pokroic w kostke
- kilka listkow miety i pol peczka szczypiorku - posiekac
Wszystkie powyzsze skladniki polaczyc i polac salatke sosem
z oliwy utartej z sokiem z cytryny z dodatkiem pieprzu i soli.
Odstawic na jakis czas, zeby sie przegryzla.
Podawac mozna zawinieta w lisc salaty,ew. laczyc z bialym serem
Przepis pochodzi ze starego Dobrego Wnetrza, teraz juz nie daja
przepisow.
Mysmy jedli ja samodzielnie do rizotta :)), tostow z pieczarkami i salatki
nicejskiej ( prawie ;))
I wbrew pozorom - przewaga zieleni - byla calkiem, calkiem - zniknela
w 5 minut.
Pozdrawiam - Ula
PS. To ja mam kotke.
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
|