Data: 2001-12-12 08:50:53
Temat: Re: Witam Szanownych Grupowiczów (Debiut)
Od: "Magda" <m...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Bożena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9v5erv$84a$...@j...coi.pw.edu.pl...
> > Kiedys jadlam w tamtych stronach podobna watrobianke, ale chyba
byla
> > gotowana, nie pieczona.
>
> U nas w Wilnie sie gotuje! I wcale nie wklada sie do kiszki, i nie dodaje
> sie kaszy, i cebuli tez nie, natomiast baaaardzo duzo czosnku. Wszystkie
> ugotowane skladniki na goraco leca przez maszynke do miesa, potem sie je
> przyprawia, dodaje sie czosnek, rozklada sie w glebokich miskach i na
chlod,
> aby zastyglo. Pyyyyszne... mniamm.
>
> Bozenka z Wilna :o)
i nie trzeba dodawac zelatyny? samo zastyga? i jak to sie pozniej je,
podobnie jak galarete, czy kroi sie na plasterki?
Magda
|