Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Joasia_Annetka T." <a...@b...bn.krakow.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Witam Wszystkich
Date: Sat, 15 Dec 2001 11:01:40 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 48
Message-ID: <9vf6s5$d4g$1@news.tpi.pl>
References: <9vd797$11t$1@news.tpi.pl> <9vdjfl$6s9$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: bn.krakow.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1008410309 13456 217.96.97.21 (15 Dec 2001 09:58:29 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 15 Dec 2001 09:58:29 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:87693
Ukryj nagłówki
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:9vdjfl$6s9$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joasia_Annetka T." <a...@b...bn.krakow.pl> napisał w
> wiadomości news:9vd797$11t$1@news.tpi.pl...
> > Dziendobry wszystkim :)
> > Jestem nowa na grupie Bardzo Cchcialam sie z Wami wszystkimi przywitac
> >
> > Jestem zaskoczona wieloscia przepisow na tej grupie.
> >
> > Jestem mloda mezatka wiec czesto korzystam z jakis nowyc przepisow .
> >
> > Sam rowniez chetnie pomoge jezeli tylko bede potrafila - tak czy siak
bede
> > sie starac
> >
> >
> > -------------------
> > Pozdrawiam Wszystkich
> > Joasia_Annetka T.
> >
>
>
> a przepis na racuchy znasz??????????????
>
> pozdrawiam
> Mechcia
>
> oj przykro mi ale nie znam przepisy na racuchy :(((( za to znam pyszny
przepis na jablka w ciescie ( w smaku przypominaja troszke racuchy)
1 szklanka maki, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki mleka , 1
jajko, 2 -3 duzych jablek deserowych lub szara reneta.
Jajko roztrzepac ze szczypta soli, do jajka wlac 1,2, szklanki mleka . make
wymieszcac z proszkiem do pieczenia.Wsypac make z proszkiem do jajka
zmlekiem. i doklandie wymieszczac zeby uzyskac konsystencje gestej smietany.
Mozna dolac w razie potrzeby reszte mleka.
Obrac jablka .Pokroic na plastry 2centymetrowe. Wykroic ziarna ze srodka.
Pokrojone jablka maczac w ciescie pop obu stronach, piec na rozgrzanym oleju
na zloty kolor . Mozna je posyc cukrem pudrem lub polac sokiem owocowym lub
miodem . Osobiscie najbatrdziej lubie z cukrem pudrem.
zycze smacznego
Pozdrawiam Joasia_Annetka
|