Data: 2001-12-15 10:01:40
Temat: Re: Witam Wszystkich
Od: "Joasia_Annetka T." <a...@b...bn.krakow.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> napisał w wiadomości
news:9vdjfl$6s9$1@news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Joasia_Annetka T." <a...@b...bn.krakow.pl> napisał w
> wiadomości news:9vd797$11t$1@news.tpi.pl...
> > Dziendobry wszystkim :)
> > Jestem nowa na grupie Bardzo Cchcialam sie z Wami wszystkimi przywitac
> >
> > Jestem zaskoczona wieloscia przepisow na tej grupie.
> >
> > Jestem mloda mezatka wiec czesto korzystam z jakis nowyc przepisow .
> >
> > Sam rowniez chetnie pomoge jezeli tylko bede potrafila - tak czy siak
bede
> > sie starac
> >
> >
> > -------------------
> > Pozdrawiam Wszystkich
> > Joasia_Annetka T.
> >
>
>
> a przepis na racuchy znasz??????????????
>
> pozdrawiam
> Mechcia
>
> oj przykro mi ale nie znam przepisy na racuchy :(((( za to znam pyszny
przepis na jablka w ciescie ( w smaku przypominaja troszke racuchy)
1 szklanka maki, 1 lyzeczka proszku do pieczenia, 3/4 szklanki mleka , 1
jajko, 2 -3 duzych jablek deserowych lub szara reneta.
Jajko roztrzepac ze szczypta soli, do jajka wlac 1,2, szklanki mleka . make
wymieszcac z proszkiem do pieczenia.Wsypac make z proszkiem do jajka
zmlekiem. i doklandie wymieszczac zeby uzyskac konsystencje gestej smietany.
Mozna dolac w razie potrzeby reszte mleka.
Obrac jablka .Pokroic na plastry 2centymetrowe. Wykroic ziarna ze srodka.
Pokrojone jablka maczac w ciescie pop obu stronach, piec na rozgrzanym oleju
na zloty kolor . Mozna je posyc cukrem pudrem lub polac sokiem owocowym lub
miodem . Osobiscie najbatrdziej lubie z cukrem pudrem.
zycze smacznego
Pozdrawiam Joasia_Annetka
|