Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Witam wszystkich Re: Witam wszystkich

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Witam wszystkich

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.man.lodz.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!lublin.pl!uw
.edu.pl!not-for-mail
From: AgataW <a...@g...com.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Witam wszystkich
Date: Tue, 09 Oct 2001 16:29:36 GMT
Organization: A poorly-installed InterNetNews reader
Lines: 49
Message-ID: <9pv8eb$t5p$1@h1.uw.edu.pl>
References: <9pun21$vou$1@julia.coi.pw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: pac87.warszawa.sdi.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: h1.uw.edu.pl 1002644747 29881 217.96.222.87 (9 Oct 2001 16:25:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@h...uw.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 9 Oct 2001 16:25:47 GMT
User-Agent: Noworyta News Reader/1.9b
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74178
Ukryj nagłówki

"Jaroslaw Zukowski" <j...@e...pw.edu.pl> wrote:

>(cos a'la chinszczyzna)

1. gotujesz sobie sypki ryż.
2. kupujesz paczkę mrożonki z chińskimi warzywami (
niekoniecznie wydajesz majątek, możesz wziąć nawet taką najtańszą z
polskim dodatkiem kalafiora, groszku zielonego, fasolki, marchwki w
kostkach). Albo kompletujesz trochę własnych warzyw ( troche
fasolki szp., papryka w kostkę, kalafior w różyczki, marchweka w
paski itp.) Jeżeli masz mrożonkę to rozmrażasz. Jak już jędrna
to mieszasz ze zmiażdżonym czosnkiem (nie solimy).
3. Na patelni podgrzewasz porcję oleju i na syczacy wrzucasz
rośliny. Smażysz na bardzo dużym ogniu i mieszasz. Nie zraża Cię
że syczy. Pod koniec jak nadal lekko twardawe a już przysmazone
i czosnkiem pięknie pachnie dodajesz przypraw (po studencku
szczyppta przypprawy chińskiej 5 smaków i uczciwie sos sojowy).
Ma mieć konkretny smak i aromat. Krótko to smażysz i zrzucasz do
michy obok.
4. Teraz na pachnącą paletnię wrzucasz ryż sypki i podsmażasz
go chwilę (łapie smak z patelni). Potem przerzut do tej samej
miski i wymieszanie z warzywami.
5. Rozbełtujemy 3 jajka, dosalamy, dodajemy lub nie szczypior i
na patelni smażymy cienkiego omleta. (ppłaski przyciemniony z
2 stron). Zdejmujemy, rulon robimy i kroimy na cienkie kawałki.
Dorzucamy do naszej miski z rożnościami.
6. Jak już chcemy podać to wszystko wymieszane ostatni raz
podgrzewamy na patelni (krótko i bez tłuszczu) i teraz już na talerz.

Uwagi:
1. Ja dodaję też krewetki, lub pierś kurczaka ( podsmażoną w
kostkach odddzielnie i wymieszaną w misce z ryżem i warzywami).
2. Wydawać się może że za dużo tego podsmażania ale olej leję
tylko raz (na poczatku). Przysmażanie daje lepszy smak.
3. Doprawić trzeba według uznania ale kolor powinno mieć
brazowawy od sosu sojowego i zapach wyraxny od przyprawy.( w tym
doprawieniu tkwi sukces).
4. Uzyskujemy identyczny ryż smazony jak w chińskich knajpach i
moja rodzina dziś zjadła michę. A był tylko z warzywami (
nawet nie marudzili, że bez mięsa).
5. fenomenalnie smakuje z surówką ( klasycznie :marchewka,
biała kapusta, jabłko) polaną słodkokwasnym sosem ( nie jest obowiązkowe).

Jest konkurencyjne dla tych budowych chińszczyzn i warte popróbowania.

AgataW.



 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
09.10 Jaroslaw Zukowski
10.10 Beata
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6