Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.cyf-kr.edu.pl!n
ot-for-mail
From: "Maria U." <m...@f...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wkupne :-)
Date: Tue, 15 Jan 2002 15:57:28 +0100
Organization: Academic Computer Center CYFRONET AGH
Lines: 29
Message-ID: <3...@f...onet.pl>
References: <a1p020$8d6$1@portraits.wsisiz.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: geokrak.fema.krakow.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: info.cyf-kr.edu.pl 1011106560 5535 193.193.75.66 (15 Jan 2002 14:56:00 GMT)
X-Complaints-To: n...@c...edu.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 15 Jan 2002 14:56:00 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.75 [en] (Win95; U)
X-Accept-Language: pl,en
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:92029
Ukryj nagłówki
Bart wrote:
> Witam!
>
> Wyslalem pierwszy post na grupe troche wczesniej, ale dopiero teraz
> znalazlem FAQ grupy i kilka porad dla "pierwszakow" :-)
> Jestem z Wawy i lubie eksperymentowac w kuchni, glownie z miesem i drobiem.
> Jako wkupne podam przepis na cos co wymyslilem (pewnie ktos wczesniej juz
> to zrobil i ma to jakas nazwe :))))
> Jest to jakby buleczka (maly chlebek) z farszem - jak bedziecie chcieli to
> sie sami przekonacie :)))
>
> Ciasto:
> szklanka wody, lyzeczka cukru, 3 lyzeczki soli, drozdze, lyzka oleju, 10dag
> masla, czosnek (wycisniety lub sproszkowany), curry, bazylia.
> Wszystko zmieszac, zamieszac, wymieszac i dobrze wyrobic. Ciasto musi byc
> troche luzne (potem jest je ciezko przelozyc na blache, ale za to jest
> mieksze)
> Gotowe ciasto (moze wyrastac, ale nie musi) podzielic na czesci, a kazda
> czesc rozwalkowac na placek. Na jedna polowe nakladamy farsz i zaklejamy
> (zawijamy).
>
(...) A to ciasto tak bez maki?!
Maria
|