Data: 2001-10-05 10:02:19
Temat: Re: Wok
Od: Angel <B...@z...koszalin.tpsa.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wybacz jeszcze jedno moje "glupie" pytanie, ale sporo sie juz dowiedzialam od
Ciebie wiec moze i tym razem: Czy podgrzewac go do tej bardzo wysokiej
temperatury, az sie wytworzy ten wegiel to trzeba za kazdym razem przed
robieniem w nim potrawy, czy tylko wystarczy raz??
Angelika
JarJar Binks napisał(a):
> Angel <B...@z...koszalin.tpsa.pl> wrote in message
> news:3BBD6B12.93F7DE52@zt.koszalin.tpsa.pl...
> > Ajak juz zardzewial to da sie go jakos uratowac??????
> >
> Sprobuj, coz masz do stracenia :) Sczysc dokladnie rdze (mozesz uzyc
> drobnoziarnistego papieru sciernego) a dalej jak w poprzednim poscie. Sadze,
> ze jesli bedziesz go po myciu konserwowac warstewka tluszczu to rdzewiec nie
> powinien.
> Aha, i przygotowujac wok do uzycia trzeba go podgrzac do naprawde wysokiej
> temperatury (z zachowaniem odpowiedniej ostroznosci) - kilkanascie minut na
> duzym gazie to minimum - wtedy z wartewki oleju na Twych oczach bedzie sie
> robic warstwa wegla.
> Zycze sukcesu
>
> JarJar
|