Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.silweb.
pl!news.onet.pl!newsgate.onet.pl!niusy.onet.pl
From: "Jerzy" <j...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Wok i nie tylko
Date: 30 Nov 2005 15:18:06 +0100
Organization: Onet.pl SA
Lines: 36
Message-ID: <4...@n...onet.pl>
References: <20051130134037.2c47e8fb@notebook>
NNTP-Posting-Host: newsgate.onet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsgate.test.onet.pl 1133360286 14616 213.180.130.18 (30 Nov 2005 14:18:06
GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: 30 Nov 2005 14:18:06 GMT
Content-Disposition: inline
X-Mailer: http://niusy.onet.pl
X-Forwarded-For: 81.168.132.204, 192.168.243.172
X-User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl-PL; rv:1.7.12)
Gecko/20050919 Firefox/1.0.7
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:254263
Ukryj nagłówki
> Jerzy, dnia śro 30 lis 2005:
>
> > > Ale jakiego woka chcesz?
>
> > Powiedzmy jak najbardziej zblizonego do oryginalnego, dlatego tez pytalem sie o
> > sklep z "chinszczyzna" bo zakladam, ze tam powinny byc wok'i zblizone do
oryginalu:)
>
> Takie oryginalne to są ze stali węglowej i generalnie to są najtańsze
> noname właśnie w sklepach z azjatyckimi opcjami.
>
> Z tym, że taki prawdziwy wok jest ciężki do użytku w warunkach domowych
> - po każdym użyciu musisz go dokładnie umyć i oskrobać, po czym sprawić
> (mnóstwo dymu i ogólnie specjalna procedura) - zabezpiecznyć. Przepalić
> olejem.
>
> Więc generalnie takiego prawdziwego to nie da rady. No chyba, że masz
> *bardzo* dużo samozaparcia. :)
>
> (...)
>
> > Tak jak pisalem wyzej pytalem sie o mozliwosc zakupu wok'a poza hipermaketami (
> > w zwiazku z ym, ze chcialbym jak najbardziej zblizony do oryginalu - tj.
> > prezentujacy wlasciwy poziom wykonania itd).
>
> Poziom wykonania to jest żadny (w przypadku prawdziwego). :) Po prostu
> kawałek blach i uchwyt - żadna technologia rakietowa. Do domu raczej
> bardziej nadaje się wok teflonowy czy żeliwny (te chyba lepsze).
Rozumiem. No coz leniwy jestem :) Musze sie zastanowic. Dzieki
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|