Data: 2005-11-30 15:31:26
Temat: Re: Wok i nie tylko
Od: "eM eL" <badbatz99@hotmailCUT_THIS_OUT.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jerzy" <j...@p...onet.pl> wrote in message
news:41ef.00000414.438db49d@newsgate.onet.pl...
> Rozumiem. No coz leniwy jestem :) Musze sie zastanowic. Dzieki
Poszukaj w archiwum tej grupy - temat woka wraca tu jak bumerang i jest niezle
opukany.
Moja rada - nie kupuj woka pokrytego teflonem, chyba ze jest to wok elektryczny. A
jesli juz teflon to jakis bardzo drogi (niestety, za co placisz-to dostajesz.) A
jeszcze lepiej - znacznie lepiej niz pokryty teflonem - zanabadz wok pokryty tytanem
(choc te sa nieco $$$.) Wybierz wok o plaskim dnie i konserwuj go - jesli to wok ze
stali "rdzewnej" - dobrze i czesto roztopionym smalcem (ponoc lepszy niz oliwa) a juz
na pewno umyj go i zakonserwuj (po rozgrzaniu) po kazdym uzyciu - bedziesz mial wok
na lata.
--
><eM eL><
|