Data: 2002-09-04 18:13:25
Temat: Re: Wtorek, obiad w zimny dzien
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kama wrote:
>
> Witam
> Robię schab podobnie, ale bez majeranku i winogron, za to dodaję obrane ze
> skórki pomidory, sosik z tego wychodzi lekko pomidorkowy - super, ale
> chętnie spróbuję z winogronami, czy one mają być w całości, czy może
> "wypestkowane"?
> A tak poza tym - taki chab jest o wiele lepszy niż tradycyjny schabowy
> prawda?
> Kama
Nasze winogrona nie maja pestek. Ja wole schab w ten sposob, bo mniej
tluszczu sie zuzywa, wiec ma mniej kalorii bez panierki. Robie rowniez
podobnie z jablkami zamiast winogron, albo z jablkami i suszonymi
sliwkami, albo z rodzynkami. Lubie takie slodkawe mieso z duza iloscia
pieprzu. Majeranek, moim zdaniem, jest do wieprzowiny konieczny.
Przypomnialo mi sie, jak moi chlopcy kiedys wrocili z Polski z wakacji,
i zawiadomili mnie, ze w Polsce "to oni maja lepsze winogrona, bo z
pestkami i mozna pluc na odleglosc"!
MB
|