Data: 2006-06-22 11:13:20
Temat: Re: Wysyp kalarep...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Beata Mateuszczyk" <b...@p...gazeta.pl> wrote in message
news:e7dsm8$nh7$1@inews.gazeta.pl...
> dziewczyna_policjanta wrote:
>>>2. Faszeruję mięsem mielonym i zapiekam.
>>
>>
>> Oooo, to mnie zaciekawiło... mogę prosić o szczegóły? Czy z jakimś
>> sosikiem,
>> serem?
>
> Przygotowuje mięso jak na mielone. Kalarepki na pół. Wydrążam. Faszeruję
> mięsem. Wkładam do brytfanny i dolewam rosołu. Posypję koperkiem i
> zapiekam. Czasami pod koniec posypuję zółtym serem.
>
> Podrawiam
> Bea
Nie musza być na pół, wystarczy odciąć stronę od korzenia (łykowata) i
wyłyżeczkować środek. Nadzienie dość dowolne - co się nawinie. Odcięte
części zużyć na zupę.
|