Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!newsfeed2.atman.pl!newsfeed.atman.pl!.P
OSTED!not-for-mail
From: Wiesiaczek <W...@v...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: X [OT]
Date: Mon, 10 Nov 2014 14:58:33 +0100
Organization: ATMAN - ATM S.A.
Lines: 58
Message-ID: <m3qgaa$5se$1@node2.news.atman.pl>
References: <m369ol$vvr$1@speranza.aioe.org>
<9jigms5zumx5.1r5mpwntxwldk$.dlg@40tude.net>
<m3bglv$dh1$2@speranza.aioe.org>
<blmafv54k6ds$.r12l7rraxugw.dlg@40tude.net>
<545d2788$0$18083$65785112@news.neostrada.pl>
<1...@4...net>
<m3jcg3$rnr$3@speranza.aioe.org>
<k...@4...net>
<545f8e8e$0$2850$65785112@news.neostrada.pl>
<m3o500$o92$1@node1.news.atman.pl>
<54601358$0$18076$65785112@news.neostrada.pl>
<m3qaes$vjb$1@node1.news.atman.pl>
NNTP-Posting-Host: 178235013082.warszawa.vectranet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=UTF-8; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: node2.news.atman.pl 1415627914 6030 178.235.13.82 (10 Nov 2014 13:58:34 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 10 Nov 2014 13:58:34 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (X11; Linux x86_64; rv:31.0) Gecko/20100101
Thunderbird/31.2.0
In-Reply-To: <m3qaes$vjb$1@node1.news.atman.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:359078
Ukryj nagłówki
W dniu 10.11.2014 o 13:18, Stefan pisze:
>
>
> Użytkownik "Dariusz K. Ładziak" napisał w wiadomości grup
> dyskusyjnych:54601358$0$18076$6...@n...neostrad
a.pl...
>
> Wiesiaczek pisze:
>> W dniu 09.11.2014 o 16:55, Dariusz K. Ładziak pisze:
>>> XL pisze:
>>>> Dnia Fri, 07 Nov 2014 22:10:29 +0100, iwanos napisał(a):
>>>>
>>>>>> Melon? - raczysz sobie żartować 3333333333333-)
>>>>>
>>>>> ej no, dziwne
>>>>
>>>> No pewnie, że dziwne. Do wódeczki to ma być tluste albo śledź.
>>>
>>> Do kartoflanej - owszem, inaczej się nie da. Ale spróbuj pod dobrą,
>>> czysta zbożową. Żal tłumić delikatny smak porządnej zbożowej wódki
>>> śledziem.
>>
>> To wódka zbożowa ma jakiś delikatny smak???
>> Nie spotkałem się dotąd, żeby ktoś delektował się smakiem wódki jako
>> takiej:)
>> Jakiś przykład takiej wódki?
>
> Towarzyszu Wiesiaczek, ja wiem ze wy takich niuansów nie rozróżniacie -
> to jest jednak wiedza niedostępna ludziom zapatrzonym w czasy PRL-u,
> kiedy to jeden z dyrektorów ówczesnego Polmosu z rozbrajającą
> szczerością przyznał ze wódkę Żytnią (z kłosem) robi się wyłącznie z
> ziemniaków
> ***********************
> I dlatego preferowałem Żytko rafinacji krakowskiej, bądź szczecińskiej.
> Nigdy Lubelskiej... Dla jasności smaku- degustacje Żytka rozpoczynałem
> za tow. Wiesława...
> pozdr
> Stefan
> Mam ci podać przepis na Baltic Vodka?
>>
>> Inna sprawa, to smak mojego dwukrotnie destylowanego bimberku na bazie
>> cukru.
>> Tu faktycznie da się wyczuć delikatną nutę drożdży przełamaną subtelnym
>> zapachem jałowca:)
>> Ale śledź w tej konfiguracji sprawuje się całkiem nieźle :)
>
> Uch! No właśnie, prylowskie smaki - czyli wódka grunwaldzka... I ty
> chcesz o smakach alkoholu dyskutować?
Masz skopane wątkowanie i nie jest do końca jasne, na jaki post
odpowiadasz:)
Nie używam Microsoft Windows Live Mail, więc nie wiem po czyjej stronie
leży wina, ale może to się da skonfigurować?
--
Wiesiaczek (dziś z DC)
"Ja piję tylko przy dwóch okazjach:
Gdy są ogórki i gdy ich nie ma" (R)
|