Data: 2014-11-10 13:18:35
Temat: Re: X
Od: "Stefan" <s...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Dariusz K. Ładziak" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:54601358$0$18076$6...@n...neostrad
a.pl...
Wiesiaczek pisze:
> W dniu 09.11.2014 o 16:55, Dariusz K. Ładziak pisze:
>> XL pisze:
>>> Dnia Fri, 07 Nov 2014 22:10:29 +0100, iwanos napisał(a):
>>>
>>>>> Melon? - raczysz sobie żartować 3333333333333-)
>>>>
>>>> ej no, dziwne
>>>
>>> No pewnie, że dziwne. Do wódeczki to ma być tluste albo śledź.
>>
>> Do kartoflanej - owszem, inaczej się nie da. Ale spróbuj pod dobrą,
>> czysta zbożową. Żal tłumić delikatny smak porządnej zbożowej wódki
>> śledziem.
>
> To wódka zbożowa ma jakiś delikatny smak???
> Nie spotkałem się dotąd, żeby ktoś delektował się smakiem wódki jako
> takiej:)
> Jakiś przykład takiej wódki?
Towarzyszu Wiesiaczek, ja wiem ze wy takich niuansów nie rozróżniacie -
to jest jednak wiedza niedostępna ludziom zapatrzonym w czasy PRL-u,
kiedy to jeden z dyrektorów ówczesnego Polmosu z rozbrajającą
szczerością przyznał ze wódkę Żytnią (z kłosem) robi się wyłącznie z
ziemniaków
***********************
I dlatego preferowałem Żytko rafinacji krakowskiej, bądź szczecińskiej.
Nigdy Lubelskiej... Dla jasności smaku- degustacje Żytka rozpoczynałem za
tow. Wiesława...
pozdr
Stefan
Mam ci podać przepis na Baltic Vodka?
>
> Inna sprawa, to smak mojego dwukrotnie destylowanego bimberku na bazie
> cukru.
> Tu faktycznie da się wyczuć delikatną nutę drożdży przełamaną subtelnym
> zapachem jałowca:)
> Ale śledź w tej konfiguracji sprawuje się całkiem nieźle :)
Uch! No właśnie, prylowskie smaki - czyli wódka grunwaldzka... I ty
chcesz o smakach alkoholu dyskutować?
--
Darek
|