Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "@nn" <a...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z mikrofalówki...(3)
Date: Tue, 25 Jan 2005 15:04:32 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 59
Message-ID: <ct5jk3$8bj$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: "@nn" <a...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: axm225.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1106661827 8563 83.27.98.225 (25 Jan 2005 14:03:47 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Jan 2005 14:03:47 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:229101
Ukryj nagłówki
Użytkownik "MIR" <m...@g...pl> napisał w wiadomości
news:ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam ponownie
>
> Poprzednio pytałem o mięso ("odnośnie mikrofalówki") - dziękuję
> za wszystkie otrzymane wówczas odpowiedzi! Obecnie, chciałbym
> nieco pogłębić i rozszerzyć ów temat mikrofalówkowy..,
>
> Załączona instrukcja, jest wprawdzie polsko języczna - ale jedyną
> dotąd
> czynnością, którą udało mi się nastawić, korzystając z instrukcji -
> było
> ustawienie zegara mikrofalówki...
>
> Przede wszystkim, proszę o wyrozumiałość - uważam bowiem, że Szanowna
> ta
> Grupa powinna służyć również osobom tak bardzo "początkującym",
> co to nawet "herbaty nie potrafią ugotować".., ale o herbatę, zapytam
> może
> innym razem - teraz natomiast prosiłbym, aby ktoś, zechciał mi
> doradzić,
> jak przygotować zwykłe kanapki, podgrzane w mikrofalówce, w taki
> sposób
> żeby potem nadawały się do spożycia.
>
> Chodzi mi o takie szczegóły, jak:
>
> - jakie powinno być pieczywo, czy tostowe, czy może być przekrojona
> bułka?
> - jakiego pieczywa nie powinno się stosować do tego celu?
> - jakie można, lub należy, stosować składniki i w jakiej postaci?
> - jakich składników lepiej nie stosować i dlaczego?
> - co zrobić z tymi składnikami i czego nie robić?
> - jakich nastawień (czas, temp, rodzaj źródła ciepła, itp.) użyć w
> mikrofalówce?
Wszystko zależy od tego co lubisz, ja np. lubię kanapki chrupiące
(czasem trudno zęby w nie wbić) a pieczywa używam akurat takiego jakie
mam w domu (robiłam już i z ziarnistym chlebem). Dodatki: jakaś wędlina
(nie zawsze i niekoniecznie), ser żółty (zawsze), pieczarki, pomidor,
ogórek kiszony, czerwona cebulka i ketchup + musztarda. Wszystkie
dodatki oprócz ketchupu, musztardy i ew. sera w plasterkach.
mam w mikrofali grill, więc ustawiam na grill + mikrofale tak mniej
więcej połowa mocy (na kombinowanym mam 3 poziomy - ustawiam na
środkowy), na 3-5 minut. Acha! Żeby nie wychodziły mokre i ciężkie nie
układam kanapek na talerzy tylko na ruszcie.
Tyle.
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Życie jest nie zdrowe, a sufity zawsze są gotowe żeby spaść na
głowę..."
|