Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tpinternet.pl!
atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "@nn" <a...@p...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Z mikrofalówki...(3)
Date: Tue, 25 Jan 2005 15:07:10 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 72
Message-ID: <ct5jp0$960$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <ct54l5$h71$1@atlantis.news.tpi.pl> <ct5cpq$1b5$1@atlantis.news.tpi.pl>
Reply-To: "@nn" <a...@p...pl>
NNTP-Posting-Host: axm225.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1106661985 9408 83.27.98.225 (25 Jan 2005 14:06:25 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 25 Jan 2005 14:06:25 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:229102
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Tucherka" <p...@N...wp.pl> napisał w wiadomości
news:ct5cpq$1b5$1@atlantis.news.tpi.pl...
> MIR napisał(a):
>> Witam ponownie
>>
>> Poprzednio pytałem o mięso ("odnośnie mikrofalówki") - dziękuję
>> za wszystkie otrzymane wówczas odpowiedzi! Obecnie, chciałbym
>> nieco pogłębić i rozszerzyć ów temat mikrofalówkowy..,
>>
>> Załączona instrukcja, jest wprawdzie polsko języczna - ale jedyną
>> dotąd
>> czynnością, którą udało mi się nastawić, korzystając z instrukcji -
>> było
>> ustawienie zegara mikrofalówki...
>>
>> Przede wszystkim, proszę o wyrozumiałość - uważam bowiem, że
>> Szanowna ta
>> Grupa powinna służyć również osobom tak bardzo "początkującym",
>> co to nawet "herbaty nie potrafią ugotować".., ale o herbatę,
>> zapytam może
>> innym razem - teraz natomiast prosiłbym, aby ktoś, zechciał mi
>> doradzić,
>> jak przygotować zwykłe kanapki, podgrzane w mikrofalówce, w taki
>> sposób
>> żeby potem nadawały się do spożycia.
>>
>> Chodzi mi o takie szczegóły, jak:
>>
>> - jakie powinno być pieczywo, czy tostowe, czy może być przekrojona
>> bułka?
>> - jakiego pieczywa nie powinno się stosować do tego celu?
>> - jakie można, lub należy, stosować składniki i w jakiej postaci?
>> - jakich składników lepiej nie stosować i dlaczego?
>> - co zrobić z tymi składnikami i czego nie robić?
>> - jakich nastawień (czas, temp, rodzaj źródła ciepła, itp.) użyć w
>> mikrofalówce?
>>
>> Autorom obiecuję, że otrzymane cenne wskazówki NIE PRZEPADNĄ(!),
>> albowiem zostaną zarejestrowane na moim dysku o nazwie "Grupa od
>> garów"
>> Z czasem - jeżeli dysk ten zostanie zapełniony przez "Szanownom
>> Grupeczkie", zamierzam zawartą w nim wiedzę, wykorzystać do wydania
>> przeszło 1000-stronicowej kulinarnej publikacji 100-lecia, której
>> tytuł
>> zostanie ustalony przez Grupę pl.rec.kuchnia drogą głosowania,
>> losowania,
>> względnie w inny, bardziej udoskonalony sposób.
>>
>> Z pozdrowieniem ( - ) MIR
>>
>>
>
> szczerze mowiac nie przepadam za mikrofalowka...uzywam jej jedynie do
> podgrzewania na szybko roznych dan (zupy itp.), do robienia
> zapiekanek..mam funkcje grila wiec wychodza dobre i chrupiace no i
> jak pisalam wyzej do robienia popkornu specjalnie do mikrofalowki
> przeznaczonego...i chyba tyle....reszte robie sama z moja ukochana
> kuchnia :) ;)
>
Oprócz tego co jest napisane wyżej ja podgrzewam jeszcze: bułki do
hot - dogów i hamburgerów, ziemniaki obiadowe i frytki (to ostatnio
rzadziej bo odkąd mam normalną kuchenkę wolę frytki z piekarnika).
Ania
--
Pisz tu: http://www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ
****************************************************
*********************
"Życie jest nie zdrowe, a sufity zawsze są gotowe żeby spaść na
głowę..."
|