Data: 2006-11-09 19:09:23
Temat: Re: ZIEMNIACZANKA GORSKA NIE TYLKO...
Od: Wladyslaw Los <w...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <1...@e...googlegroups.com
>,
"anatol" <j...@t...pl> wrote:
> Multisenior napisał(a):
> > ... dla koszernych.
> >
> > Typowe składniki, pod koniec smażymy cebulkę do zrumienienia, dodajemy
> > makę w/g upodobań gęstościowych, rozprowadzamy wodą lub zupą zagotowujemy.
> > Dodajemy śmietanę, zieleń pietruszki i koperku. Nalewamy niezbyt gorącą na
> > talerze, na których znajdują się GÓRKI startego na grubej tarce sera
> > MYŚLIWSKIEGO...
> > Teoretycznie może to być każdy inny ser wędzony...
>
> Czyli co w tych składnikach bo jak koszerne - to mięso wołowe lub
> drobiowe. Czy bez mięsa jest. Wyglada mi na typową zupę jarzynową
> plus ser wędzony. Lubie sery pod każdą postacią wybróbuję, ale
> tych kalorii będzie.
Jeżeli jest wywar mięsny, to z serem już nie będzie koszerne.
Władysław
|