Data: 2011-12-08 18:03:20
Temat: Re: Zaczynamy święta
Od: "Andrzej" <k...@o...eu>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
news:jbqbji$fqn$1@inews.gazeta.pl...
>
> Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
> news:4ee09e87$0$1445$65785112@news.neostrada.pl...
>>
>> Użytkownik "Stefan" <s...@o...pl> napisał w wiadomości
>> news:jboec6$5ie$1@inews.gazeta.pl...
>>>
>>> Użytkownik "Andrzej" <k...@o...eu> napisał w wiadomości
>>> news:4edfb415$0$1453$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Zbigniew napisał, że cisza i martwota , albo jakoś takoś.
>>>> Ja chłopak na hektarach ubijam na święta swiniaka , cielę i kilka
>>>> królików, za kilka miesięcy rocznego byczka (wołowina). Dajcie proszę
>>>> rady co z tego mozna zrobić. Bardzo będę cenił rady i przepisy mniej
>>>> tradycyjne, np co mozna zrobić z łebka, nóżek, ogona itp . Wiadomo co
>>>> można zrobić ze schabu, ligawy, pręgy czy szynki albo rozbeftu bo tylko
>>>> ktoś bez jakiegokolwiek doświadczenia zepsuje tak dobre mięsa ale
>>>> zrobić cacko z gorszego gatunku to mistrzostwo. Czarodzieje do dzieła.
>>> Po pierwsze: troll
>>> po drugie: na bicie świniaka i cielaka na święta - a myślimy chyba o
>>> TEGOROCZNYCH Świętach Bożego Narodzenia_ to już nieco za późno,
>>> szczególnie jeśli chodzi o dobrą wędlinkę. A jeśli na mięso - to
>>> przepisów jest od groma tylko na ile osób to ma być.
>>> po trzecie: Wujek Google jeszcze żyje i na przykład:
>>> http://www.przepisy.wortale.net/1206-Duszone-policzk
i-wolowe-z-sosem-z-czerwonego-wina.html
>>> Z punktów 2,3 i 4 wynika niezbicie punkt 1
>>> z poważaniem
>>> Stefan
>>>......................
>> Oj wujek Stefan jesteś tak mądry, że chyba potrafisz wyszczać dziurkę w
>> śniegu niczym ruski uczony.
> A nawet jak pani hrabina będzie prowadzić, to potrafię się podpisać
>
>> Po pierwsze do świąt dwa tygodnie a więc starczy czasu nawet na wędliny.
> Pewnie, można wieczór ubić i rano wędzić - to i jeden dzień starczy.
>
>> Po drugie przerabianie świniaka czy cielaka to nie tylko wędliny, Są
>> orzecież pasztety (królik), galarety, rolady
> bez komentarza ( a właściwie galantynę z króliczych móżdżków to bym
> zjadł. Jeden szkopuł - trzeba ok 10 króliczych móźdżków na porcję...)
>
>> Po trzecie wujek googl to twoja rodzina ja wolę przepisy od konkretnych
>> ludzi którym mogę na przykład podziękować za dobry przepis.
>> Troll?- człowieku więcej wiary idą święta.
> Przepisu na policzki pewnie nie zauważyłeś, szkoda...
> EOT
> pozdr
> Stefan
>
>......................................
Jednak miałeś coś do powiedzenia {królicze móżdżki} a wolałeś bredzić razem
z wójkiem google, cioci yahoo już nie ruszaj bo okaże się że to ciocia
lekkich obyczajów.
|