« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2005-08-28 08:51:48
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.On Sun, 28 Aug 2005 10:42:07 +0200, BasiaBjk
<b...@q...pl> wrote:
>Użytkownik Krysia Thompson napisał:
>
>> Eeeeee, ona zawsze w gotowosci :P
>
>Popatrz, a ja myślałam, że to facet ;>
A bo ja tam wiem? hrehrehre Czy jest Ania Ladorucka? Ona
kolekcjonuje takie moje rozne wybryki lingwistyczne, moze jej sie
na cos to przyda.....
Pierz, omijajacy dzis kuchnie, z lenistwa...we wtorek w ogole
trace kuchenke (idzie do muzeum chyba...) a nowej nie mam
jeszcze..i sie wcale nie przejmuje! Ani spiesze.....
K.T. - starannie opakowana
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2005-08-28 17:26:45
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.
Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
> Hm, dziś Twoja kolej być Dyżurnym Malkontetem?
===
A kto wymyślił "andydygdando"? :-D
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2005-08-28 18:35:43
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.> > Czy ktos moze mi podpowiedziec jak te zakonserwowane cytryny wykozystac?
>
>
> Wg Makłowicza kiszone cytryny moga służyc jako dodatek do pieczonych mięs
> oraz ryb. Szukaj ich w Internecie własnie pod taką nazwą, np tutaj:
> Dzieki!
Czegos w koncu sie dowiedzialem.
Stanislaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2005-08-28 21:50:09
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.Użytkownik waldek napisał:
> Użytkownik "BasiaBjk" <b...@q...pl> napisał w wiadomości
>
>
>>Hm, dziś Twoja kolej być Dyżurnym Malkontetem?
>
> ===
> A kto wymyślił "andydygdando"? :-D
To nie było malontencenie, a tfurczość (radosna zresztą) ;)
--
pa, BasiaBjk
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2005-08-29 10:44:37
Temat: Re: Zakonserwowane cytryny.
Użytkownik "Stanislaw Trepczyk" <t...@n...pl> napisał w wiadomości
news:det072$qum$1@nemesis.news.tpi.pl...
> > > Czy ktos moze mi podpowiedziec jak te zakonserwowane cytryny
wykozystac?
> >
> >
> > Wg Makłowicza kiszone cytryny moga służyc jako dodatek do pieczonych
mięs
> > oraz ryb. Szukaj ich w Internecie własnie pod taką nazwą, np tutaj:
> > Dzieki!
> Czegos w koncu sie dowiedzialem.
>
> Stanislaw
Nie wiem czy bylo wklejam
Agnieszki Kreglickiej
Tadżin z kurczaka
Składniki:
1 kg ciemnego i jasnego mięsa kurczaka bez kości, 1 cebula pokrojona w
wiórki, garść oliwek z pestkami, 2 kiszone cytryny, 2 marchewki
pokrojone w plastry, 2 łyżki natki zielonej pietruszki, 1-2 łyżki
miodu, 1 szklanka rosołu, ewentualnie świeża kolendra, 80 ml oliwy,
przyprawa: 3 utarte ząbki czosnku, 50 ml oliwy, 3 łyżeczki kuminu, po
łyżeczce kurkumy i słodkiej papryki, po 1/2 łyżeczki mielonego
cynamonu i imbiru, sól, pieprz
Sposób przyrz dzania: Składniki przyprawy wymieszać, połączyć z
kurczakiem pokrojonym w grubą kostkę, odstawić. Na oliwie zrumienić
partiami kurczaka, cebulę i marchewkę, dodać miód, zamieszać.
Zalaćrosołem i dusić na małym ogniu. Kiedy mięso i marchewka będą
miękkie, dodać pokrojone w paseczki skórki kiszonej cytryny (i
ewentualnie miąższ, jeżeli komuś pasuje ten smak), oliwki, uzupełnić
przyprawy. Chwilę dusić razem, aż smaki się przenikną.
agataw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |