Data: 2008-12-10 03:12:18
Temat: Re: Zakwas buraczany
Od: JaMyszka <f...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 9 Gru, 12:37, "Panslavista" <p...@w...pl> wrote:
>[...]
> Też z Beskidu Niskiego bo z Jasła - Koncentrat buraczany - jeżeli się nie
> zepsuli to fatastyczny barszcz można zrobić wlewając go do gotowego wrzącego
> rosołu:http://www.pektowin.com.pl/index.php?q=koncen
traty_warzyw&menu=przetwory
Dobrze wiedzieć o "walorach" gotowych produktów. Czasami jest potrzeba
skorzystania z nich.
Buraki na barszcz to ja gotuję w łupinkach (przedtem w wodzie, a teraz
na parze) i po ich obraniu i starciu w łezki wrzucam do wywaru
mięsnego. Podobnie robię ziemniaki - kroję do zupy już ugotowane.
--
Pozdrawiam :)
JM
http://www.bykom-stop.avx.pl/index.html
Bezpieczny wolontariat (Nobel?): http://zwijaj.pl/
|