Data: 2005-03-09 13:26:59
Temat: Re: Zalecenia dietetyczne przy celiakii
Od: "czarnyjanek" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krystyna*Opty*" <K...@o...pl> napisał w
wiadomości news:d0mt9j$95o$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik " are" <a...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> news:d0msio$hqp$1@inews.gazeta.pl...
> > Do przygotowywania potraw są polecane:
> > ryż biały i brązowy (do zup i drugich dań)
> > mąka ryżowa (do wypieku i ciast i chleba)
> > mąka ziemniaczana (m.in. do zagęszczania sosów)
> > mąka sojowa
> > mąka kukurydziana (do sosów i wypieków)
> > mąka z ciecierzycy (do wypieku chlebka indyjskiego)
> > sago (mączka skrobiowa) do deserów i sosów
> > tapioka (czysta skrobia) do puddingów i zagęszczania potraw.
>
> Klina klinem? ;)
>
> > http://www.poradnikzdrowie.pl/69_257.htm
>
> Dzięki are, za pouczający artykuł :)
ja widzisz nawet przy celiakli zalecane są weglowodany
|