Data: 2005-03-09 13:21:56
Temat: Re: Zalecenia dietetyczne przy celiakii
Od: "Krystyna*Opty*" <K...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik " are" <a...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:d0msio$hqp$1@inews.gazeta.pl...
> Do przygotowywania potraw są polecane:
> ryż biały i brązowy (do zup i drugich dań)
> mąka ryżowa (do wypieku i ciast i chleba)
> mąka ziemniaczana (m.in. do zagęszczania sosów)
> mąka sojowa
> mąka kukurydziana (do sosów i wypieków)
> mąka z ciecierzycy (do wypieku chlebka indyjskiego)
> sago (mączka skrobiowa) do deserów i sosów
> tapioka (czysta skrobia) do puddingów i zagęszczania potraw.
Klina klinem? ;)
> http://www.poradnikzdrowie.pl/69_257.htm
Dzięki are, za pouczający artykuł :)
Krystyna
|