Data: 2008-09-01 08:15:34
Temat: Re: Zalewajka
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 01 Sep 2008 06:42:11 +0200, mirzan napisał(a):
> U mnie w domu robimy nalew pestkowy i wiśniowy bez pestek
>> osobno, potem mieszamy w odp. proporcjach.
>
> Nalew pestkowy na testkach całych czy ptłuczonych?Robiłem kiedyś na próbę
> nalew na samych liściach wiśni, zapach był mocno migdałowy.
> Pozdrawiam.Mirzan
Pestki potłuczone. Liście jednak nie dają tego smaku i aromatu, gdzie tam,
chodzi przecież o smak z jąder pestkowych - kwas pruski i takie tam
przyjemności ;-PPP
--
"Ludzki mózg jest zbyt skomplikowany, aby dał się poznać
samemu sobie... A gdyby taki nie był, byłby po prostu zbyt głupi, aby
siebie poznać."
S. Lem
|