Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!newsfeed.tpinternet.pl!news.t
pi.pl!not-for-mail
From: "Ania" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Zaparzacz cisnieniowy do kawy-moze ktos polecic?
Date: Sat, 6 Apr 2002 12:05:45 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <a8mhho$ab9$1@news.tpi.pl>
References: <3...@a...swietochlowice.dialup.inetia.pl>
<a8jlt6$ki8$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: pb32.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1018087803 10601 213.76.211.32 (6 Apr 2002 10:10:03 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 6 Apr 2002 10:10:03 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:102901
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a8jlt6$ki8$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:32012-1017993790@as1-101.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> > Kochani.
> > Marzy mi sie w domu taki sprzet do zaparzania
> > capuccino. No wiecie-mleczko spienione,slodkie...
> > mniam,mniam. Chodzilam wczoraj po sklepach i
> > widzialam kilka modeli. Cenowo od 250-600zl.
> > Firmy rozniaste. Moze ktos parzy sobie takie
> > capuccino i moglby mi polecic co kupic? Na co
> > zwracac uwage?
> > Dziekuje za wszelkie uwagi i pozdrawiam wiosennie :-)
> > Iwonka
>
> Nie kupuj takiego ekspresy do którego się wlewa mleko do spieniania...
> Mycie tego znudziło mi się po kilku razach.
> Najlepiej jest mieć ekspres bez urządzonka do spieniania mleka i taki
> aparacik Bodum (to jest nazwa firmy) do spieniania mleka - właściwie to
jest
> ręczna trzepaczka...
A ja to robię zupełnie inaczej - mam taką cafetierę , to jest najprostsza
wersja ekspresu ciśnieniowego, używana przez prawie wszystkich Włochów ,
taki mały czajniczek , który stawia się na gazie i gotuje - kawa jest
przepyszna. A mleko wlewam do słoika , wstawiam do mikrofali , grzeję tak by
było gorące , ale się nie gotowało, wyjmuję , zamykam (słoik) , wstrząsam
....... i pianka jak malowanie. I wcale nie ma z tym dużo roboty. Moim
zdaniem genialne w swojej prostocie.
Pozdrawiam
Ania
|