Data: 2002-04-06 10:05:45
Temat: Re: Zaparzacz cisnieniowy do kawy-moze ktos polecic?
Od: "Ania" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:a8jlt6$ki8$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Iwonka" <b...@i...pl> napisał w wiadomości
> news:32012-1017993790@as1-101.swietochlowice.dialup.
inetia.pl...
> > Kochani.
> > Marzy mi sie w domu taki sprzet do zaparzania
> > capuccino. No wiecie-mleczko spienione,slodkie...
> > mniam,mniam. Chodzilam wczoraj po sklepach i
> > widzialam kilka modeli. Cenowo od 250-600zl.
> > Firmy rozniaste. Moze ktos parzy sobie takie
> > capuccino i moglby mi polecic co kupic? Na co
> > zwracac uwage?
> > Dziekuje za wszelkie uwagi i pozdrawiam wiosennie :-)
> > Iwonka
>
> Nie kupuj takiego ekspresy do którego się wlewa mleko do spieniania...
> Mycie tego znudziło mi się po kilku razach.
> Najlepiej jest mieć ekspres bez urządzonka do spieniania mleka i taki
> aparacik Bodum (to jest nazwa firmy) do spieniania mleka - właściwie to
jest
> ręczna trzepaczka...
A ja to robię zupełnie inaczej - mam taką cafetierę , to jest najprostsza
wersja ekspresu ciśnieniowego, używana przez prawie wszystkich Włochów ,
taki mały czajniczek , który stawia się na gazie i gotuje - kawa jest
przepyszna. A mleko wlewam do słoika , wstawiam do mikrofali , grzeję tak by
było gorące , ale się nie gotowało, wyjmuję , zamykam (słoik) , wstrząsam
....... i pianka jak malowanie. I wcale nie ma z tym dużo roboty. Moim
zdaniem genialne w swojej prostocie.
Pozdrawiam
Ania
|